ژئوفیزیک و هیدروگرافی

فعالیت چشمگیر صنایع فراساحل و نزدیک ساحل در خاورمیانه و نیاز روزافزون به بررسی های دقیق و آبنگاری مناطق عملیاتی پروژه های دریایی، نفت و گاز، ساحلی و بندری، به پشتیبانی فنی و تدارکاتی فعال و مطمئن نیازمند است. دانش و تجربه شرکت مایا صنعت آریا با بهره گیری از نیروهای متخصص و با تجربه در خدمت این صنعت قرار گرفته است.

خدمات شرکت در زمینه پروژه های ژئوفیزیک و هیدروگرافی شامل مشاوره تخصصی، پشتیبانی و اجرای پروژه های هیدروگرافی در کلیه آبهای سرزمینی و بین المللی می باشد. با توجه به شرایط اقلیمی ایران و خاورمیانه و همچنین فعالیت صنایع مختلف در مناطق دریایی و آبی، جمع آوری اطلاعات توپوگرافی ، نقشه و شرایط بستر در پروژه های نصب تاسیسات دریایی، آبنگاری و هیدروگرافی بنادر و سواحل ضروری می نماید.

– عمق یابی و تعیین میزان رسوبات بستر (Bathymetry ) – مشخصه نگاری زیر بستر و تعیین لایه های زیرین ( Sub-bottom profiling)
– موج سنجی و پروفایل برداری از امواج سطحی و زیر سطحی (ADCP) – شورسنجی آب (CTD)
– اسکن کردن سه بعدی سطح بستر با کمک مولتی بیم اکوساندر (Multibeam Echosounder) – تعیین سرعت صوت در آب (SVP)

– اسکن کردن دو بعدی سطح بستر با کمک ساید اسکن سونار جهت یافتن عوارض و مغروقه ها، خطوط لوله (Side scan sonar system)

 

– سیستم موقعیت یابی و مانیتورینگ شناور – موقعیت یابی زیر آب با استفاده از سیستم USBL و LBL
– عملیات لنگر اندازی شناور – مترو لوژی سازه های زیر آب
– نصب سکوها و ریگ های دریایی – پشتیبانی عملیات لوله گذاری و کابل گذاری در دریا
– هیدروگرافی نزدیک ساحل و رودخانه ای – هیدروگرافی سد ها و مخازن
– پشتیبانی و مانیتورینگ عملیات لایروبی

سرعت سنج صوت (SVP)

اندازه گیری سرعت صوت در اعماق مختلف آب با استفاده از این دستگاه انجام می پذیرد. عملکرد صحیح سیستم های سونار که از ارسال و دریافت های صوتی برای جمع آوری دیتا استفاده می کنند، به وارد نمودن عدد صحیح سرعت صوت در آب های محل عملیات بستگی دارد.

مشخصه نگار موج (ADCP)

تعیین مشخصات و اندازه گیری انواع امواج سطحی و زیر سطحی آبهای محل پروژه و یا اطراف سازه های دریایی با استفاده از پدیده داپلر از کاربردهای این سیستم می باشد.

موقعیت یاب زیر دریا (USBL)

موقعیت یابی زیر سطح دریا با دستگاه ” یو اس بی ال ” انجام می پذیرد. این موقعیت یابی محلی بوده و بطور همزمان با تطبیق و محاسبه دقیق توسط پردازشگر مرکزی به موقعیت مکانی سازه ها و اجسام ثابت و متحرک زیر سطح دریا تبدیل می شود. دقت این موقعیت یابی در حد دسی متر می باشد.

 

USV

تایدگیج (Tide gauge)

اندازه گیری میزان جزر و مد آب و تعیین مقدار متوسط آن در بازه های زمانی مشخص جهت اعمال اصلاحات لازم روی دیتاهای دریافتی از سنسورهای دیگری که خروجی آنها با جزر و مد آب تغییر می کند، توسط دستگاه سنجش جزر و مد یا همان تایدگیج صورت می پذیرد. تایدگیج های دستی و دیجیتال حافظه دار را می توان از انواع این دستگا ها نام برد. رادیوهای برد بلند و کوتاه جهت ارسال دیتا و پشتیبانی این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

مگنتومتر

مغناطیس سنجی سطح بستر دریا جهت یافتن موانع و اجسام فلزی احتمالی در مسیر پروژه از ویژگی های این دستگاه می باشد. توفیش این سیستم با کشیده شدن پشت شناور در مسیر اصلی پروژه، اطلاعات لازم را برداشت کرده و به سیستم مرکزی مستقر روی شناور هیدروگرافی ارسال می کند.

مولتی بیم اکوساندر

عمق یابی سه بعدی بستر دریا جهت تعیین شرایط عوارض بستر و مشخص شدن موانع و یا حتی اجسام غرق شده و مزاحم در مسیر اجرای پروژه ها توسط مولتی بیم انجام می پذیرد. ابتدا باید دیتا جمع آوری شده و سپس توسط واحد پردازش مورد بازبینی و آماده سازی قرار گیرد.

ربات زیرآبی کنترل از راه دور(ROV)

جی پی اس و دی جی پی اس

تعیین موقعیت مکانی تجهیزات، سازه ها و شناورهای فعال در محل پروژه توسط جی پی اس ها با مدل ها و البته دقت های متفاوتی انجام می پذیرد که می توانند بصورت تک فرکانس، دو فرکانس و چند فرکانس به مورد استفاده قرار گیرد.

مشخصه نگار زیر بستر (SBP)

این دستگاه جهت مشخص نمودن جنس و عمق لایه های زیر بستر دریا مورد بهره برداری قرار می گیرد. پردازش دیتای ثانویه و حساسیت بالا نسبت به سطح نویز محیطی از ویژگی های این سیستم می باشد.

ساید اسکن سونار

اسکن دو بعدی سطح بستر دریا و رودخانه توسط این دستگاه انجام می پذیرد. مدل ها و اشکال مختلفی از ساید اسکن سونار وجود دارد که می توان به انواع توفیش ها با دقت ها و ابعاد کاربردی اشاره کرد. استفاده از وینچ و فریم های A شکل برای به آب اندازی و کشیدن توفیش ها بدنبال شناور معمول می باشد. در ساید اسکن های رودخانه ای می توان توفیش را زیر یا جلوی شناور بصورت ثابت نصب کرد.

شوری سنج (CTD)

عمق یاب های تک فرکانس، دو فرکانس و چند فرکانس

عملیات عمق یابی در آبهای رودخانه ای و سد ها، دریاچه ها و دریاها با کمک دستگاه های عمق یاب انجام می پذیرد. تعداد فرکانس و پیرو آن دقت عمق یابی بر اساس تعریف پروژه توسط کارفرما تعیین می گردد. عمق یاب ها یا همان اکوساندرها با دقت های مختلف بصورت ثابت و قابل حمل و ابعاد گوناگون ارائه می شوند.

سنسور حرکتی تک بعدی و چند بعدی

این سنسورها جهت اندازه گیری تغییرات حرکتی شناور مورد استفاده قرار می گیرند. با اعمال این تغییرات به دیتاهای برداشت شده سنسورهای دریایی و هیدروگرافی می توان خطای حاصل از حرکت شناور در جهت های مختلف را جبران نمود. این سنسورها قابلیت اندازه گیری میزان تغییر حرکت در یک بعد و یا چند بعد را دارند.

رادیو تلمتری

در عملیات دریایی همواره برای انتقال دیتای سنسورها و همچنین تصویر از رادیوهای تلمتری استفاده می گردد. این رادیوها با عملکرد در فرکانس های کاری استاندارد و همچنین چند کانال انتقال برای موارد چند کاربره مورد استفاده قرار می گیرند. از کاربرد این رادیوها می توان به پروژه های نصب تاسیسات دریایی، هیدروگرافی، غواصی، لایروبی و ROV نام برد.

جایرو

ابزاری برای تعیین جهت و درجه حرکت شناورهای سطحی و زیر سطحی با انواع و مدل های متنوع در ابعاد و کاربردهای متفاوت می باشد که می توان جایروهای دریایی، جایروهای هیدروگرافی و جایروهای زیر آبی را از این گروه تجهیزات نام برد.